421 klanten geven ons een: 9.5

FAQ
Hoe kunnen we u helpen?


U kunt ook door onderstaande categorieën browsen om te vinden wat u zoekt.

Uw zonnestroomsysteem is voorzien van een omvormer (SolarEdge) of een gatewaymodule (Enphase) met monitoring. De monitoring geeft u een goed beeld van de werking van de zonnepanelen, wat de opbrengst is over een bepaalde tijdspanne, maar ook als er een storing is. Indien zich een storing voordoet, verstuurt de omvormer/gatewaymodule automatisch een melding naar het e-mailadres waarop de monitoring is geregistreerd. Het kan in bepaalde situaties echter voorkomen dat u de betreffende e-mail(s) niet (goed) ontvangt. Bijvoorbeeld als de betreffende e-mail in uw spamfilter terechtkomt of de stabiliteit van uw wifiverbinding/bekabelde internetverbinding een goede e-mailverwerking in de weg staat.

Wij adviseren u dan ook met klem om regelmatig zelf uw monitoring te controleren via de app of desktop, om tijdig een storing te herkennen en bij ons te melden. New Energy Systems is niet verantwoordelijk voor de juiste communicatie tussen het omvormersysteem/de gatewaymodule van de fabrikant en uw e-mail, aangezien wij geen invloed hebben op de correcte uitvoering hiervan.

Sneeuw kan zonnepanelen dusdanig bedekken, dat er geen tot weinig lichtinval mogelijk is. Zonder licht starten de zonnepanelen niet op noch wordt er stroom geproduceerd. Er is geen oplossing om te voorkomen dat sneeuw op de zonnepanelen valt of dat het er sneller vanaf gaat. Zodra het voldoende dooit, smelt of glijdt de sneeuw vanzelf van de zonnepanelen af.

Voor de opbrengst heeft het waarschijnlijk nauwelijks gevolgen. In de tijd van het jaar dat er sneeuw valt (winter), is de opbrengst altijd relatief laag (vanwege het aantal zonuren en de lage stand van de zon). Neem dus absoluut geen risico's om (aangevroren) sneeuw van de zonnepanelen (op gladde daken) te verwijderen!

Productieverschil tussen zonnepanelen kan door vele factoren veroorzaakt worden en duiden niet altijd op een defect. Goed om te weten is dat zonnepanelen opgebouwd zijn uit natuurproducten en daardoor ook een zekere afwijking kennen (ze zullen nooit allemaal hetzelfde produceren). Verder zijn zaken als schaduw, oriëntatie en hellingshoek van invloed op de productie. Kijk voor een goed beeld van de onderlinge verschillen tussen de zonnepanelen altijd naar de 'wekelijkse' of 'maandelijkse' lay-out. De dagelijkse weergave is niet geschikt om dergelijke verschillen zichtbaar te maken.

SolarEdge meldt storingen aan uw installatie door middel van een e-mail waarin aangegeven wordt welk deel van de installatie een storing gemeld heeft. In de berichten wordt ook een ernst (severity) aangegeven:
 

Ernst High:

Er worden geen productiegegevens ontvangen van uw omvormer. Controleer hierop of de omvormer wel energie levert. Dit is te zien aan het groene lampje rechts naast het display. Indien dit lampje niet brandt, controleert u de aardlekautomaat in de meterkast welke behoort bij de omvormer (voorzien van een sticker met het New Energy Systems-logo). Indien deze is uitgevallen, kan deze weer ingeschakeld worden door de hendel naar boven te drukken. Controleer na ongeveer 10 minuten of het groene lampje op de omvormer weer brandt. Indien het groene lampje niet brandt, neemt u contact op met onze serviceafdeling.
 

Ernst Low:

Eén van de power optimizers onder de zonnepanelen verstuurt geen productiegegevens meer. Deze storing kan tijdens donkere dagen optreden. Vaak herstelt deze storing zichzelf. Indien de storing na een week nog steeds aanwezig is, neemt u contact op met onze serviceafdeling.
 

Ernst No Data:

De omvormer beschikt niet over een voldoende stabiele internetverbinding om de productiegegevens de versturen naar SolarEdge. Controleer uw internetverbinding op de locatie van de omvormer.

Dit betekent dat de omvormer niet in staat is om de productiegegevens via uw internetverbinding door te geven aan SolarEdge. Vaak wordt dit veroorzaakt door een storing of wijziging in uw internetverbinding. Indien er wijzigingen aan uw internetverbinding hebben plaatsgevonden (u heeft bijvoorbeeld een nieuw modem, router, wifiwachtwoord, etc.), dan neemt u contact op met de leverancier van uw internetverbinding of nieuwe materialen om deze storing te verhelpen. Indien de storing spontaan is opgetreden, kunt u contact opnemen met onze serviceafdeling.

De opgewekte energie is niet gelijk aan de teruggeleverde energie. Via de app, website of display op de omvormer is de opgewekte energie zichtbaar. Deze energie wordt geleverd aan uw woning of bedrijfsgebouw. Voordat deze opgewekte energie aan het net wordt teruggeleverd, worden eerst alle verbruikers (bijv. wasmachine, vaatwasser, verlichting, etc.) in uw woning of gebouw voorzien. Alleen indien er meer productie is dan verbruik op dat moment, zal het deel van de opgewekte energie dat overblijft nadat alle verbruikers zijn voorzien, teruggeleverd worden aan het net. De teruggeleverde energie is vanaf dat moment zichtbaar op de meter van uw netbeheerder, en daarmee uiteindelijk ook op uw energierekening. De netbeheerder kan niet zien welk deel van de opgewekte stroom u reeds zelf heeft verbruikt, alvorens deze de meter heeft gepasseerd. Kortom: het verschil tussen de opbrengst in uw monitoring en op de eindafrekening van uw energieleverancier zit in het verbruik dat u tijdens de productie van de zonnepanelen meteen in huis of binnen uw bedrijf hebt verbruikt.

Het scherm van SolarEdge-omvormers is enkel verlicht wanneer de toets(en) worden bediend. Een donker scherm is dus normaal. Het scherm zal oplichten wanneer u één van de toetsen van uw omvormer indrukt.

De gebruikersnaam is gelijk aan uw e-mailadres. Het wachtwoord heeft u zelf gekozen bij oplevering van uw systeem. Wij houden geen registratie bij van aangemaakte wachtwoorden. Indien u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u dit opnieuw instellen door in het inlogscherm op de blauwe regel 'wachtwoord vergeten' te klikken en vervolgens uw e-mailadres in te vullen. Dit kan zowel in de app als op de website. U ontvangt vervolgens een e-mail van SolarEdge met instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Standaard kan dit niet. Om uw eigen verbruik zichtbaar te maken in de SolarEdge-app of -website is een extra meter noodzakelijk bij de hoofdaansluiting van uw woning of bedrijfsgebouw. Deze extra meter is niet in de standaard leveringsomvang inbegrepen.

Ja, een warmtepompboiler is net als elk warmwatertoestel niet onderhoudsvrij. Om het hoogst mogelijke rendement en een lange levensduur te garanderen, wordt een onderhoudsinterval van 1 keer per 12 maanden aangeraden.

Ja, een warmtepomp is net als elk warmwatertoestel niet onderhoudsvrij. Om het hoogst mogelijke rendement en een lange levensduur te garanderen, wordt een onderhoudsinterval van 1 keer per 24 maanden aangeraden (voor zowel mono- of bivalente warmtepompen).

Geen zorgen, dit is volkomen normaal. Dit is condenswater dat in de buitenunit ontstaat door het temperatuurverschil tussen de buitenlucht en de buitenunit. De buitenunit is daarom voorzien van een condenswaterafvoer.

Dit is volkomen normaal. De buitenunit zuigt buitenlucht aan om hier vervolgens warmte aan te onttrekken. Daar waar de lucht weer uit de buitenunit komt is deze sterk kouder dan de aangezogen lucht. Onder bepaalde omstandigheden zal de buitenunit daardoor invriezen. Maakt u zich geen zorgen. De buitenunit detecteert dit zelf, en zal indien nodig een ontdooicyclus starten waarbij een kleine hoeveelheid warmte terug uit de woning onttrokken wordt om de unit te ontdooien.

Vrijwel elke warmtepomp kan koelen. Het koelvermogen van een warmtepomp is echter lang niet gelijk aan het verwarmingsvermogen. In de praktijk zal een warmtepomp nooit over voldoende vermogen beschikken om de woning daadwerkelijk af te koelen. Ook kan het activeren van de koelfunctie de vorming van condenswater aan uw leidingwerk en/of radiatoren tot gevolg hebben. Dit condenswater kan weer schade toebrengen aan uw vloeren. Om deze reden adviseren wij om de koelfunctie van een warmtepomp niet te gebruiken of vooraf alle leidingwerk hierop te laten aanpassen.

Het rendement van een warmtepomp is grotendeels afhankelijk van de isolatie van de woning en uw stookgedrag. Verlaag bij een goed geïsoleerde woning de temperatuur zo min mogelijk. Het beste rendement bij een goed geïsoleerde woning is te bewerkstelligen door een zo constant mogelijke temperatuur aan te houden zowel overdag als ’s nachts.

Bij een minder goed geïsoleerde woning is het raadzaam om een nachtverlaging toe te passen en de woning middels het klokprogramma op uw thermostaat stapsgewijs op te stoken richting de ochtend.

Een adviesgesprek met een adviseur van New Energy Systems is altijd vrijblijvend en gratis. Voordat we een offerte kunnen maken, komen we bij u langs om uw woning te schouwen en om uw wensen in kaart te brengen. Zodoende kunnen we u een juiste offerte toe laten komen voor zonnepanelen, een warmtepomp en/of een warmtepompboiler. 

Een adviesgesprek kunt u eenvoudig aanvragen via de New Energy Check of door onze afdeling Advies en Verkoop te bellen op 045-4040604.

Een storing kunt u eenvoudig bij ons melden, door het formulier 'Storing melden' op onze website in te vullen. Het formulier vindt u hier

Onze serviceafdeling neemt na ontvangst van uw melding zo snel mogelijk contact met u op.

Onze keurmerken


VCAZonnekeurHolland SolarTechniek NederlandInstallQSEI Erkend InstallateurSunPowerErkend Hybrid Hero-installateur van Remeha